Milano

Milano, Italija

već od 149€

Opis destinacije

Milano je grad umetnosti, mode, dizajna, velikih brendova, nacionalnih razlika, brzine, gužve... Kaže se da ime grada vodi poreklo od engleske reči Milliner (modist, modistkinja), pa nije čudo što je ova metropola jedan od svetskih modnih, finansijskih i komercijalnih centara. Čuvena Milanska katedrala nalazi se na glavnom gradskom trgu – pjaca Duomo, u centru zbivanja. Ulaz je besplatan i svako će otići u katedralu, ali malo ljudi zna da se stepenicama ili liftom možete popeti na krov i šetati njime. Pogled i doživlaj je spektakularan. Ne propustite u Milanu da posetite muzej Milanske katedrale gde se čuvaju originalne skulpture d mermera, zlata i slonovače. - Druga znamenitost i po kojoj je ovaj grad poznat jeste remek - delo Leonarda da Vinčija, „Poslednja veĉera“, mural koji se nalazi u crkvi Santa Maria De Grazie.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Milano i dva najlepša jezera Italije
5 dana / 2 noćenja
autobusom
23. mart– 27. mart 2023.

Cena aranžmana iznosi 179 EUR
Snižena cena aranžmana iznosi 149 EUR
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po po srednjem kursu NBS na dan uplate

Aranžman obuhvata:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenost, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga hrane i pića i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
– 2 noćenja sa doručkom u hotelu St. John  4* (1/2 ,1/3 sobe sa TWC), u kvartu Sesto San Đovani (ili ekvivalentnom hotelu, po pitanju kategorizacije i nivoa usluge.);
– Usluge vodiča u svakom autobusu;
– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
Fakultativne izlete:
- Monca i jezero Lago di Como – 30 EUR / deca 20 EUR
- Puorta Nova i boemska četvrt Navilji - 20€ sa uključenim kartama za metro
- Gradska taksa u iznosu od 4€ po osobi po noći – plaća se na recepciji hotela;
- Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit
- Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje;
-  Doplata za transfer iz  Užica , Kragujevca, Trstenika, Vrnjačke Banje 1500 rsd, iz Požege 1000 rsd( minimalan broj za realizaciju transfera je 4 putnika); za polazak iz Novog Sada 25€, Niša 25€
- Individualne troškove putnika

Jezero Garda (italijanski: Lago di Garda zvano i Benaco) je najveće jezero u Italiji i 34 jezero po veličini u Evropi. Na južnim obalama jezera Garda leži utvrđeni antički grad Sirmione. Grad na poluostrvu je već od davnina poznato turističko mesto. Nad Sirmioneom dominira slikovito utvrđenje iz 13. veka. Već je rimski pesnik Gaj Valerije Katul, znao za blagodeti Garde te je navodno imao vilu uz obale jezera, danas posetioci mogu videti ostatke rimskih termi - Grotte di Catullo. Na vrhu poluostrva kod Sirmionea nalazi se poznati sumporni izvor...

Najdublje jezero u Evropi sa svojih 410 metara dubine, nalazi se na samo 45 kilometara od Milana. Jezero Komo, inspiracija za fantastičnu muziku iz “Travijate”, Cezarov letnjiikovac i mesto gde je Plinije stariji napisao čuveno delo “Upoznavanje prirode”, po mnogima je najlepše jezero Evrope.
Neverovatna boja njegove vode inspirisala je i arhitekte, jer se ovde nalaze najimpozantnije vile sa raskošnim vrtovima, građene u 17. i 18. veku. Ne postoji svetska zvezda koja nije posetila Komo – Kluni, Bekam, Bred Pit su redovni posetioci, pa se nemojte iznenaditi ako naletite na njih.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe. 

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola. Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

1. dan: Čačak ( Beograd) – Lago di Garda - Milano
Sastanak učesnika putovanja na parkingu kod TC Roda. Polazak autobusa u 17:00 sati. Polazak sa Novog Beograda (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 19:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz usputna zadržavnja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. 

2. dan: Lago di Garda – Sirmione – Milano
Dolazak na jezero Lago di Garda u jutarnjim časovima. Obilazak gradića Sirmione na južnoj obali jezera uz pratnju vodiča (zamak Skaliđeri, crkva Sant Ana de la Roka...) uz mogućnost fakultativnog obilaska arheološkog parka i vile antičkog rimskog pesnka Valerija Katula. Slobodno vreme za kafu, doručak i uživanje. Nastavak vožnje ka Milanu. Po dolasku, razgledanje grada sa vodičem: zamak Sforca, via Verde, Pjaca Duomo, galerija Viktorio Emanuela, Milanska Skala, Via Monte Napoleone. Odlazak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Milano
Doručak.  Slobodno vreme u prestonici mode. U poslepodnevnim časovima  fakultativni izlet  Nobi Milano. Obići ćemo četvrt Porta Nuova, spoj moderne umetnosti i arhitekture, ali mesto gde nastaje ultra moderan grad. Videćemo moderne građevine: UniCredit Tower, Bosco Verticale-takozvana vertikalna šuma, skup „zelenih nebodera“..). Dan završavamo u Navilji - „Veneciji Milana“, mestu gde se oko kanala nalaze najbolji restorani i noćni klubovi. Slobodno vreme za večeru u nekom od „boemskijh“ restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Milano – Monca – Lago di Komo
Doručak. Fakultativni odlazak u Moncu na čuvenu stazu Formule 1 i na jezero Komo, u istoimeni gradić. Komo je mondensko mesto, u kojem su mnoge fimske zvezde kupile i restaurirale stare vile.
U popodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i  Hrvatsku, uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

5. dan: Beograd
Dolazak u Beograd( Čačak) u jutarnjim časovima. Kraj programa.
- Gotovinsko plaćanje: 40 % prilikom rezervacije ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja;

- Odloženo plaćanje na rate: 40 % prilikom rezervacije, ostatak ( 60% ) na 3 jednake mesečne rate čekovima građana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu;

- Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama