null
nullnull

Kontakt

018 245 550

018 248 730

065 248 73 00

065 248 73 00

065 248 73 00

mondialtours.ni@gmail.com

Vranjanska 45, 18000 Niš

Rio de Žaneiro

Brazil - Rio de Žaneiro

null

Hotel

null

Avion

null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Informacije

Brazil
Rio de Žaneiro

Ukupno noćenja

10

Ukupno dana

12
Cenovnik
Opis smeštaja
Program putovanja
Uslovi plaćanja
Datum polaska:
11.04.2024.

Regularna cena
1.490,00 EUR

Šta je uključeno
- Smeštaj
- Prevoz
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Rio de Žaneiro, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do smeštaja
- Transfer od smeštaja do aerodroma
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Rio de Žaneiro – Budimpešta, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana
- 9 × Kontinentalni doručak

- Nije uključeno
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Poseta favele i škola sambe
Cena: 80,00 EUR
Dozivite istinsko lokalno iskustvo posetom favele dok šetate uskim ulicama jedne od najdražih favela južne zone Rio de Žaneira koja je bila i mesto snimanja spota Majkl Džeksona. Upoznaćemo sa svakodnevnim životom i izazovima njenih stanovnika. Nakon toga naš izlet nastavljamo posetom jedne od škola sambe gde ćemo imati priliku zaviriti iza kulisa najveće svetske zabave pod otvorenim nebom.  Zaplesimo uz ritmove sambe uz degustaciju poznatog brazilskog koktela kajpirinje na ovom nezaboravnom izletu. 

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz prema predviđenom itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za školu sambe, piće, usluge predstavnika agencije.

*Minimalan broj putnika za realizaciju izleta: 9

Statua Isusa Spasitelja i Lege park
Cena: 75,00 EUR
Statua Hrista Spasitelja na Korkovado brdu spada u sedam novih svetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog veka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smeštena na brdu Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža neverovatan pogled na živopisne delove Rija. Zaustavljamo se i na vidikovcu Vista Chinesa, zdanja koje je podignuto u čast kineskim imigrantima, koji su doneli uzgoj čaja u Brazil u 19. veku. Odlazimo i na vidikovac Dona Marta, sa kog se pruža panoramski pogled na grad, koji istovremeno otkriva Glavu šećera, Marakanu, zaliv Gvanabara i Korkovado. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Lage parka iliti „Parka laži”, u kome se nalazi grandiozna vila s početka prošlog veka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gde da drži svoje muzičke nastupe.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, transfer vozom do Statue Isusa Spasitelja, lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije.

Glava šećera,stepenice Selaron,Olimpijski bulevar,Marakana
Cena: 80,00 EUR
Odlazak na drugi kraj Rija i poseta čuvenoj Glavi sećera, koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva, koji je deo Atlantskog okeana. „Stena“ je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vredi podsetiti da je Brazil najveći izvoznik, upravo, šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Kopakabanu. Prolazimo i kroz boemsku četrvt Rija, Santa Terezu. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama provejava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz celog sveta. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovde. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion koji je još uvek gorka uspomena kariokama na „Marakanaso tragediju”, kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svetskog prvaka videćemo panoramski. Nakon toga se možemo uputiti na obilni brazilski ručak gde možete probati autentična jela poput fejžoade (feijoada – crni pasulj), mokeke (moqueca – brazilska paelja), pao de kežo (pao de queijao – peciva sa sirom) i još mnogo toga. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu.  

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, lokalni vodič i predstavnik agencije na srpskom jeziku, karta za žičaru do Glave šećera.

Cena izleta ne uključuje: ručak, ulazak na Marakanu.

Pedra do Telegrafo
Cena: 55,00 EUR
Mesto koje je doživelo planetarnu popularnost zahvaljujući fotografijama koje se ovde načine! Nekada je ovde bila bivša osmatračnica koju su brazilske pomorske snage koristile tokom Drugog svetskog rata. Danas na ovo mesto pohrle brojni turisti i uživaju u autentičnom trekingu do vidikovca. Pogled i fotografije koje ovde napravite zasigurno će vas ostaviti bez daha. Bujno zelenilo i čarobna vegetacija, okean i plaže čine predeo vrlo živopisnim. U zoni Telegrapho nije dozvoljeno kretanje velikih turističkih buseva te se stoga koristi kombi prevoz. U povratku svraćamo u najšareniju Havainas prodavnicu i po okrepljujući asai u najboljem asai šopu.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, lokalni vodič i predstavnik agencije na srpskom jeziku.

Cena izleta ne uključuje: asai u navedenom baru.

Pedra Bonita
Cena: 55,00 EUR
Planinarenje do stene Pedra Bonita vodi vas do jednog od najlepših vrhova Rio de Žaneira sa prekrasnim pogledom na grad, obalu i kišnu šumu Tižuku (Tijuca). Staza Pedra Bonita prolazi kroz prašumu Tižuka (Nacionalni park), jednu od najvećih urbanih šuma na svetu. Stižemo do vrha odakle se pruža neverovatan pogled na zapadnu obalu Rija i iz jedinstvenog ugla uživamo u pogledu na Pedra da Gavea, čuvenu veličanstvenu ravnu stenu i najveći monolit blizu okeana na svetu „stolnu planinu“. Na nažem putu ćemo možda videti i neke divlje životinje i ptice poput tukana i majmuna.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije.

*Minimalan broj putnika za realizaciju izleta: 9

Jedrenje u Guanabara zalivu
Cena: 90,00 EUR
Grad Rio de Žaneiro širom sveta nazivaju „čudesnim gradom“ i tokom ovog jedrenja razumećemo i zašto. Na putu ćemo proći pored nekoliko znamenitosti, kao što su pogled na Korkovado i Glavu šećera i mnoge druge. Uživamo u prelepim bojama i najlepšem zalasku sunca na ovoj strani sveta.

Cena izleta uključuje: transfer do marine, jedrenje na brodu (oko 3h), lokalni vodič i predstavnik agencije na  srpskom jeziku, piće (kajpirinja, pivo, sok, voda).

Carski grad Petropolis
Cena: 90,00 EUR
Gradić na obodu Rija koji važi za najbogatije i najsigurnije mesto u Brazilu. Podignut je u čast Pedra II, poslednjeg brazilskog cara, koji je Brazilom vladao 58 godina. Petropolis je bio letnja rezidencija brazilskih careva i aristokrata u 19. veku, a bio je i zvanični glavni grad države Rio de Žaneiro tokom Prve brazilske republike, između 1894. i 1902. godine. Mnoštvo pozorišta, muzeja, galerija i palata krasi ovaj grad. Čak se i najpozantija brazilska pivara nalazi upravo ovde. Grad je poznat i po svojoj multikulturalnosti s obzirom da ovde žive velike zajednice Nemaca, Japanaca, Italijana, Libanaca. Tokom ovog izleta posetićemo najbitnije znamenitosti grada poput: palate Quitandinha, katedrale Sao Pedro de Alcantara, Carski muzej, kuća Santosa Dumonta, brazilskog pronalazača i pionira avijacije, kao i mnoge druge.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz prema predviđenom itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, bufe ručak, usluge predstavnika agencije.

Cena izleta ne uključuje: piće, desert.